jelles home
jelles homejelles homejelles home

ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!

Geweldig resultaat in Ermelo’

 

16 april 2012. Op 15 april mag Sven op uitnodiging van de Belangenvereniging Mennen in Nederland deelnemen aan de kwalificatiewedstrijd op de terreinen van de KNHS te Ermelo. Een ééndaagse wedstrijd met drie onderdelen welke door de FEI is erkend als kwalificatiewedstrijd. Een uitgelezen kans om de drie paarden die nog niet waren gekwalificeerd in één keer te kunnen kwalificeren voor het WK-vierspannen in Riesenbeck.


In alle vroegte worden de paarden op de wagen geladen om met grooms, 2 koetsen, 2 tuigen, etc, te vertrekken richting Nederland. Omdat op één en dezelfde dag drie onderdelen worden verreden houdt dit ook in dat er flink verkend moet worden in een kort tijdsbestek. Naast de vaardigeheidsproef is het natuurlijk van groot belang om geen fouten te maken in één van de vijf marathonhindernissen. Eliminatie tijdens een van de proeven is direct ‘einde verhaal’.


De dressuurproef wordt gejureerd door de heer Boom en de internationale juryleden de heer Jambon en de heer Kraai. De proef verloopt prima; met een mooie score van 54,40 behaald Sven een derde plaats in het -12 aanspanningen tellende- deelnemersveld. Enkel IJsbrand Chardon en Herman ter Harmsel moet Sven voor laten gaan in de dressuurproef. In de aansluitende vaardigheidsproef wordt geen enkele fout gemaakt. Alle balletjes blijven keuring liggen en het parcours wordt binnen de gestelde tijd afgelegd. Slechts 1 foutloze aanspanning is iets sneller waardoor Sven in dit onderdeel met 0 starfpunten de tweede plaats behaald.


Na de vaardigheid is er voor de paarden een korte rustpauze voordat de marathon moet worden verreden. Voor deze marathon is slechts één zaak van belang; foutloos uitrijden. Er wordt dan ook voor gekozen om de marathon netjes maar zeer rustig uit te rijden. De paarden hebben een vol programma achter de rug en het foutloos uitrijden is gelet op de mooie resultaten. Uiteindelijk eindigt Sven de marathon als negende.


Het meest belangrijke is echter wel dat deze succesvolle dag alle paarden die deel uit maken van de ‘A’-selectie van het vierspan Arabo-friezen nu toegelaten kunnen worden op aankomende WK 2012. De paarden Topspeed Sanne, Nynke en Yk Maximus zijn in Ermelo gekwalificeerd. Met de overige 3 paarden, Yk Topspeed Long Beach, Topspeed Bauke en Topspeed Dark Dream, werden dit reeds in het afgelopen seizoen gerealiseerd.

Mocht Sven Stuyck worden geselecteerd voor het WK-Vierspan aankomende zomer in het Duitse Riesenbeck dan is hij er samen met zijn team helemaal klaar voor!


Uitslag Dressuur vierspan paarden:

1. Ijsbrand Chardon NED 37,33
2. Herman ter Harmsel NED 50,77
3. Sven Stuyck BEL 54,40
4. Harry de Ruyter NED 59,09
5. Wolf von Buchholtz ARG 60,37
6. Hans Heus NED 65,49
7. Mark Weusthof NED 65,89
8. Ton Monhemius NED 66,35
9. Theo Timmerman NED 67,84
10. Hennie Hagen NED 68,69
11. Koos de Ronde NED 70,19
12. Edwin Spek NED 74,24
 

  • ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!
  • ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!
  • ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!
  • ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!
  • ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!
  • ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!
  • ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!
  • ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!
  • ALLE PAARDEN GEKWALIFICEERD!