jelles home
jelles homejelles homejelles home

ARABOFRIEZEN OOK SUCCESVOL IN PUURS (CAN)

'Met een goed gevoel richting Ermelo'

 

8 april 2012. Op eerste paasdag stond de tweede wedstrijd van het seizoen op de kalender; CAN Puurs. Wederom een eendaagse wedstrijd met de onderdelen dressuur en vaardigheid. Helaas met slechts één deelname bij de vierspan paarden. Het onderdeel dressuur vindt plaats aan het einde van de middag onder het toeziend oog van twee internationale juryleden en een gewaardeerd Belgisch jurylid. Een mooie mogelijkheid om de kwaliteiten van het span te beproeven voordat volgende week zondag de kwalificatiewedstrijd in Ermelo (NL) op het programma staat.

Na het evalueren van de wedstrijd in Zandhoven werd het span op de rechtsvoor positie aangepast. All-rounder Topspeed Bauke werd vervangen door Maximus. De overige paarden behielden hun positie: linksvoor Yk Topspeed Long Beach, linksachter Nynke en rechtsachter Topspeed Sanne. Met deze wijziging heeft Sven gekozen voor iets meer rust in het span. Voor Maximus was dit de eerste wedstrijd sinds hij in Neerpelt op stal staat.
De dressuur verloopt zeer netjes en het span maakte een beheerste indruk. Helaas werd -op driekwart van de proef tijdens de overgang van onderdeel 10 naar 11- met de linkervooras een ringblok geraakt wat zorgde voor enige –kortdurende- paniek bij de paarden. Gelukkig was dit snel onder controle en vervolgde het span beheerst de proef. Uiteraard koste dit wel veel punten op dit onderdeel. Nadien volgden overigens wel de complimenten van de juryleden voor het snel corrigeren en kalmeren van het span. Uiteindelijk werd de dressuur –ondanks de korte verstoring- beloond met een mooie score van 51,63.

De vaardigheidsproef wordt in Puurs net zoals andere jaren verreden op een zandpiste. Het parcours wordt keurig binnen de tijd afgelegd. Echter, het geschuif op de zanderige piste gecombineerd met de aanzienlijke snelheid zorgt wel voor een aantal van 3 gereden ballen. Ondanks de ietwat tegenvallende score in de vaardigheidsproef toch een zeer geslaagde wedstrijd waar met een tevreden gevoel op terug kan worden gekeken. Op naar de kwalificatiewedstrijd in Ermelo!
 

  • ARABOFRIEZEN OOK SUCCESVOL IN PUURS (CAN)
  • ARABOFRIEZEN OOK SUCCESVOL IN PUURS (CAN)
  • ARABOFRIEZEN OOK SUCCESVOL IN PUURS (CAN)
  • ARABOFRIEZEN OOK SUCCESVOL IN PUURS (CAN)
  • ARABOFRIEZEN OOK SUCCESVOL IN PUURS (CAN)