jelles home
jelles homejelles homejelles home

BEAUTIFUL BEEKBERGEN 2013

Zoals elk jaar is Beekbergen ook dit jaar weer het toneel van een van de mooiste menwedstrijden van het jaar. Zelfs het weer is tot in de puntjes verzorgd....misschien wel iets te goed.

 

Voor het eerst een wedstrijd tussen de wereldtop. Het team is op en tot voorbereid en heeft er zin in. Menner, grooms, teamleden, paarden, supporters: iedereen heeft er ontzettend veel zin in!

 

Met een prachtige dressuur die gewaardeeerd wordt met 51,74 punten bewijst Edouard dat hij goed op weg is met zijn vierspan Arabo-friezen. Het team laat het hele seizoen al verbetering zien en dan is het natuurlijk extra mooi wanneer ze dit ook tijdens de wedstrijd laten zien. De dressuurscore is uiteindelijk goed voor een keurig nette 8e plaats.

 

De marathon wordt verreden in een verzengende hitte en onder een stralende zon. Ook hier later de Arabo-friezen net als in Sandringham wederom zien dat zij prima in staat zijn tot het uitstekend volbrengen van een marathon! Zelfs onder deze omstandigheden. Zij geven hiermee wederom een mooi visitekaartje af voor het Arabo-friezenras. Edouard geeft zelfs aan dat de rem die er nu nog op zit meer heeft te maken met zijn eigen handelingssnelheid dan met het kunnen en het uithoudingsvermogen van de paarden. De uiteindelijke 16e plaats in de marathon is naar ieders tevredenheid: Een mooie score, een keurig verreden parcours en topfitte paarden aan de finish.

 

De afsluitende vaardigheid resulteerd met 4 afgeworpen balletjes en een behoorlijke tijdsoverschrijding uiteindelijk in een 19e plaats. In de einduitslag komt het team uiteindelijk terecht op een toch nog nette 15e plaats.

 

Op naar Riesenbeck!

  • BEAUTIFUL BEEKBERGEN 2013
  • BEAUTIFUL BEEKBERGEN 2013