jelles home
jelles homejelles homejelles home

BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN OUTDOOR '13

Op 17 & 18 augustus 2013 werden in het brabantse Wouw de Brabantse Kampioenschappen Outdoor gehouden. Op een prachtig terrein en onder het genot van een zonnetje reden talloze amazones en ruiters hun dressuurproef. Van kasse B tot aan de klasse ZZ: voor alle deelnemers was het een spannend weekend waarin zij hun beste proef van het seizoen wilden neerzetten met de titel 'Brabants Kampioen' als einddoel.

 

Moniek Gevers bracht namens stal 'Jelle's Home' twee prachtige Arabo-friezen uit. In de voorronden op zaterdag kwam zij met zowel merrie Nynke (klasse L2) als met de jonge onervaren hengst Jelle (klasse B)aan de start.

 

De eerste proef met Nynke geeft een score van 63,83% waarmee zij de voorronde eindigt als 6e en zich daarmee keurig weet te plaatsen voor de finale op zondag. De proef met hengst Jelle verloopt netjes en wordt gewaardeerd met een score van 67,17%. Moniek is ontzettend tevreden met dit resultaat; het was allemaal best spannend voor deze jonge hengst maar hij heeft het prima gedaan. De 5e plaats in de voorronde geeft ook voor Jelle en mooie startplaats op de finale op zondag.

 

Op de finaledag legt Moniek 2 mooie proeven af. Helaas is de proef met Nynke met een score van 62,33% niet goed genoeg voor een vermelding bij de eerste 10 in de einduitslag. Helaas viel vandaag ondanks een perfecte voorbereiding, niet alles op zijn plaats.


De proef met verloopt daarentegen wel beter dan de dag ervoor. Met een prachtige proef en een welverdiende score van 67,83% worden Moniek en Jelle eervol tweede in de klasse B. Een geweldig resultaat in een eerste wedstrijdseizoen.

 

Wij feliciteren Moniek met dit geweldige resultaat en wensen haar ook voor het volgende seizoen heel veel plezier en mooie uitslagen toe!

  • BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN OUTDOOR '13
  • BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN OUTDOOR '13