jelles home
jelles homejelles homejelles home

CHIO AKEN 2014

De uitstekende prestaties van het team dit seizoen hebben er voor gezorgd dat de keuzeheren- en dames van de Belgische federatie Edouard Simonet hebben geselecteerd voor CHIO Aken. Voor velen dé wedstrijd van het jaar! In Aken is alles ‘groots’ de entourage, het deelnemesveld, de omvang van de wedstrijd etc.  Bovenal een fantastische georganiseerde wedstrijd met geweldige deelnemers!

 

24 top vierspanmenners gaan proberen hun beste kunnen te laten zien. De menners vertegenwoordigen tevens hun landenteam. Zowel voor de dressuur als vaardigheid houdt dit in dat beide onderdelen tweemaal verreden worden; 1 maal voor het individuele klassement en 1 maal voor het landenklassement. Bij de proeven die meetellen voor het landenklassement geldt dat telkens de twee beste scores van de 3 teamleden als resultaat wordt meegenomen in de klassering. De marathon wordt slechts 1 keer verreden en geldt voor beide klassementen.

 

 

Nadat ook hier alle paarden subliem door de veterinaire keuring zijn gekomen blijkt uit de loting dat het team op woensdag de individuele dressuur mag rijden. Een keurige dressuurproef met een score van 55.10. (10e plaats). De teamdressuur is minder mooi dan de eerste dressuurproef en wordt ook nog eens bijzonder streng beoordeeld (59,07).

 

 

De individuele vaardigheid wordt foutloos verreden met een tijdsoverschrijding van 2.84 punten ook hier wederom een top 10 notering.

 

 

De mooie resultaten tot nu toe plaasten Edouard als beste Belgische deelnemer hetgeen hem een startplaats in de ‘Jump & Drive’ oplevert! Een prachtig wedstrijd onderdeel in het hoofdstadion. Kortgezegd een competitie waarbij een menner en springruiter samen een team vormen. Na een door een springruiter af te leggen hindernissenparcours rijdt de menner met deze springruiter als 1 van zijn grooms (3 in totaal) een gecombineerd parcours met kegeldoorgangen en marathonhindernissen. De gereden tijd wordt hier vervolgens samen met de door de combinatie gereden strafpunten omgezet in seconden.  Een prachtig spectaculair wedstrijdonderdeel! Voor het team van Jelle’s Home een geweldige ervaring om hieraan mee te mogen doen! Door de Belgische combinatie werd overigens een geheel foutloos parcours afgelegd in een snelle tijd.

 

 

De marathondag is een ontzettend warme dag waar de temperatuur wel tot 35 graden kan stijgen. Een hele uitdaging voor paarden, menner en grooms. De imposante hindernissen, acht in totaal, en dan ook nog eens een verzengende hitte. Omstandigheden die niet ideaal maar wel voor iedereen hetzelfde zijn. De paarden zijn fit, in topconditie en hebben dit seizoen al meer dan eens laten zien dat zij in de marathon zeer goed meekunnen. De hindernissen verlopen prima al blijkt in de laatste twee hindernissen wel dat het toch wel een uitputtingsslag is onder deze omstandigheden. Met een puntentotaal van 106,99 komt Edouard Simonet uit op een 12e plaats.

 

 

De teamvaardigheid op zondag is bijzonder spannend. Een moeilijk parcours, een scherpe tijd, de zware marathon nog in de benen;  alle ingrediënten voor een interessante laatste wedstrijddag! Het team loopt geweldig, ze worden soepel en in een mooi gelijkmatig tempo door de doorgangen gestuurd. Helaas, helaas…..in de laatste doorgang tikt het voorpaard er een balletje af. Ontzettend jammer! De tijd was super maar het zat helaas net op het einde niet helemaal mee.

 

 

Al met al kan met een ontzettend tevreden gevoel worden teruggekeken op CHIO-Aken 2014. Een 12e plaats in het individuele klassement en daarmee beste Belgische deelnemer en het betse belgische resultaat in op-één-na alle onderdelen!. Op naar de WEG 2014 in Normandië (FR).