jelles home
jelles homejelles homejelles home

LAHDENER PFERDETAGE 2012

Lähden: Internationale Lähdener Pferdetage

 

Hindernis 7……

 

De Duitse vierspanmenner Christoph Sandmann organiseerde van 14 tot 17 juni een prachtige internationale menwedstrijd op en om zijn eigen terreinen in Lähden. Met zo’n 40 vierspannen een goed gevuld deelnemersveld met wereldtoppers als Chester Weber, Koos de Ronde, Ijsbrand Chardon, Theo Timmerman en Christoph Sandmann zelf.

 

Na de gebruikelijke keuring, waarbij alle 5 de paarden glansrijk de keuring doorstaan wordt op  vrijdag de dressuurproef gereden. Sven rijdt een mooie, gedurfde proef welke ook door de juryleden wordt gewaardeerd. Met een score van 57,74 eindigt Sven op een mooie 15e plaats. Ook hier weer een mooie verbetering van de dressuurscore ten opzichte van de vorige internationale wedstrijden! Het onderdeel werd gewonnen door de Amerikaan Chester Weber.

 

De marathon bestaat uit overweldigende hindernissen; de ene nog mooier en spectaculairder dan de andere. Heuvels, bruggen, tunnels, water, sproeiers, overkappingen, kosten noch moeite zijn gespaard om te zorgen voor schitterende hindernissen die het maximale zullen vragen van paarden, menners en grooms. Zowel conditioneel als technisch een bijzonder uitdagende marathon. Sven, zijn arabofriezen en grooms gaan vol vertrouwen maar met gezonde spanning van start. De hindernissen worden netjes doorlopen en de vooruitgang bij de paarden wordt stilaan merkbaar. Helaas gooit hindernis 7 –de één-na-laatste hindernis- ‘roet in het eten’; de waterbak schrikt de paarden af en een fors oponthoud zorgt helaas voor vele kostbare strafpunten en voor een tijdsoverschrijding bij de finish. In de einduitslag van dit onderdeel eindigt het team op een 30e plaats. Winst in de marathon ging naar Koos de Ronde.

 

De afsluitende vaardigheidsproef op zondag wordt verreden op een zonovergoten piste. Sven rijdt ook hier vol risico onder het motto ‘wie niet waagt die niet wint’. Dat zorgt voor 2 afgeworpen ballen en een ruim binnen de tijd afgelegd parcours. Met ook hier een 15 plaats wordt in de totaaluitslag de 31e plaats bezet. De invloed van ‘hindernis 7’ is dus enorm geweest. Maar ‘wat als’ bestaat niet in de sport.
De wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen door de Nederlander Koos de Ronde.

 

Voor de Belgische chef d’ equipe Paul Denblyden was Lähden een observatiewedstrijd waarin hij alle 4 de Belgische kandidaten voor het WK vierspan in Riesenbeck met elkaar kon vergelijken. Als 2e belg in de dressuur (op 1 punt van collega Gert Schrijvers), als 3e belg in de marathon en als beste belg in de vaardigheid heeft Sven in Lähden meer dan succesvol zijn visitekaartje afgegeven!

 

Volgende ronde nieuwe kansen! Op naar Beekbergen!!
 

  • LAHDENER PFERDETAGE 2012
  • LAHDENER PFERDETAGE 2012
  • LAHDENER PFERDETAGE 2012
  • LAHDENER PFERDETAGE 2012
  • LAHDENER PFERDETAGE 2012
  • LAHDENER PFERDETAGE 2012