jelles home
jelles homejelles homejelles home

MONIEK GEVERS SUCCESVOL IN DRESSUUR

Moniek Gevers succesvol in dressuur.

 

Sinds het najaar van 2012 brengt amazone Moniek Gevers een aantal Arabofriezen van Stal Jelle’s Home uit Neerpelt uit in de dressuursport. Nadat zij eerder de friese ruin ‘Karel’ al uitbracht op wedstrijden geldt dat nu ook voor de merrie ‘Nynke’ (2004) en hengsten ‘Jelle’ (2009)  en ‘Topspeed Aswan’ (2009).

 

Voor alle drie deze paarden geldt dat zij nog nooit eerder een dressuurwedstrijd hadden gelopen en dat er dus moest worden begonnen in de klasse B. Het wedstrijdseizoen zomer 2013 wordt gestart in Assen bij de Sunshine stables waar tijdens de jaarvergadering van de EAFS (European Arabo Frisian Studbook) een dressuurwedstrijd met enkel arabofriezen onderdeel van het dagprogramma is. Tussen al deze prachtige zwarte paarden is het natuurlijk een extra uitdaging om voor ‘eigen arabofriezenpubliek’ op te vallen en  qua prestatie boven de concurrentie uit te stijgen. Dit lukt voortreffelijk! Moniek eindigt deze wedstrijd, waarin Nynke voor de allereerste keer uitkomt in de L1, als eerste met een puntentotaal van 206 wat tevens de hoogste dagscore is.

 

Na Assen volgen een aantal wedstrijden in de eigen regio te beginnen met een selectiewedstrijd in  Luyksgestel (NB). Het is de eerste outdoorwedstrijd wat er voor zorgt dat alle paarden net wat meer gespannen en enthousiast zijn. Vooral voor Jelle een heel avontuur; hij vond alle andere paarden en het grote groene veld wel heel interessant. Het behouden van zijn concentratie is dan nog eens een extra uitdaging. Jelle start in de B, Nynke in de L1. De eerste proef met Jelle levert een 8e plaats op met 188 punten, de tweede proef een mooie 1e plaats met 195 punten. De eerste proef was duidelijk nog wat spannender dan de tweede. Nynke behaalt een 3e en een 2e plaats met respectievelijk 198 en 200 punten. Ook voor haar de eerste outdoor van het seizoen maar met haar ervaring is dit niet echt van invloed op haar prestatie. Twee nette constante proeven.

 

Voor Nynke volgen hierna twee wedstrijden in het Brabantse Moergestel en Riethoven en Westerhoven. In Moergestel een 1e en een 2e plaats (207, 197 punten). Door het reeds behaalde aantal winstpunen mag de volgende wedstrijd in Riethoven met Nynke in de L2 worden gestart. Hier een 2e en 4e plaats (199, 197 punten) en in Westerhoven vervolgens een mooie 2e en 5e  plaats (197 en 194 punten). Tijdens deze laatste wedstrijd rijdt Moniek ook twee proeven met Jelle in de klasse B waarin zij samen respectievelijk als 6e en 4e eindigen (192 en 195 punten).

 

Tijdens de opvolgende wedstrijd in Eersel worden twee eerste plaatsen behaald met zowel Nynke als Jelle.  Met Nynke scoort Moniek hier een prachtige score van 210 punten en met Jelle maar liefst 222!

 

De eerder dit jaar goedgekeurde dekhengst Topspeed Aswan wordt in Reusel voor de eerste keer uitgebracht op wedstrijd. Met scores van respectievelijk 199 en 203 punten worden hier twee prachtige overwinningen geboekt!                

  • MONIEK GEVERS SUCCESVOL IN DRESSUUR
  • MONIEK GEVERS SUCCESVOL IN DRESSUUR