jelles home
jelles homejelles homejelles home

SEIZOEN 2012: DEEL I

Seizoen 2012: deel I

 

Een mooi begin van het seizoen.

 

Voor Sven Stuyck, zijn team en zijn prachtige arabo--friezen, ging op 1 april jl. het outdoorseizoen van start. In zijn tweede seizoen bij de vierspan paarden in de hoogste (internationale) klasse brengt Sven Stuyck ook dit seizoen de arabo-friezen van Jelle’s Home uit Neerpelt uit.

 

Met winst in de eerste twee nationale wedstrijden in Zandhoven en Puurs werd meteen een fraai visitekaartje afgegeven. Voor Sven volgde daarna eerst de kwalificatiewedstrijd in het Nederlandse Ermelo waar de mogelijkheid werd geboden om -met het oog op het aankomende WK in Riesenbeck- de deelnemende paarden te kwalificeren. Ook hier mocht het resultaat er zijn met een dressuurscore van 54,40 (3e plaats), een foutloos vaardigheidsparcours dat binnen de tijd werd afgelegd en een nette marathon. Alle reden om na deze wedstrijd met heel veel zin uit te kijken naar de daaropvolgende eerste internationale wedstrijd van het seizoen.

 

De wedstrijd in het Limburgse Horst aan de Maas (NL) werd gehouden in het laatste weekend van april. Met een verzorgde dressuur (60,80) en een gedegen goede marathon werd de basis gelegd voor een mooie einduitslag. De afsluitende vaardigheid verliep perfect! Deze werd gewonnen met een foutloos gereden parcours dat als snelste werd afgelegd . De gereden tijd van 3.00.94 lag maar liefst 15 seconden binnen de tijd en zorgde voor een voorsprong van meer dan 11 seconden op de nummer 2 Koos de Ronde.

 

Het eerste deel van het seizoen werd vervolgens afgesloten in het prachtige engelse Windsor waar in de tuinen van Windsor Castle en onder toeziend oog van Queen Elisabeth halverwege mei de Royal Windsor Horse show werd georganiseerd. Met 5 topfitte arabo-friezen stond het team aan de start van deze mooie wedstrijd. Uiteraard werd ook hier de wedstrijd geopend met het onderdeel dressuur. Hoewel de regen juist tijdens zijn proef met bakken uit de hemel viel lukte het Sven toch om ook hier een goede en verzorgde proef neer te zetten (59,01) die hem in de onderdeel dit 7e plaats opleverde. Een prachtig resultaat in een zeer sterk deelnemersveld  met 22 internationale topmenners. Na wat tegenslagen in de marathon (12e) werd al snel uitgekeken naar het afsluitende onderdeel, de vaardigheid. Met een enigszins tegenvallende 6e plaats kon toch worden teruggekeken op een leerzaam, goed en mooi toernooi.

 

Het tweede deel van het seizoen wordt bijzonder spannend voor Sven Stuyck en zijn team. De internationale medwedstrijd in het duitse Lähden op de terreinen van Christoph Sandmann zijn voor de Belgische chef d’équipe Paul Denblyden een uitgelezen mogelijkheid om de belgische WK-kandidaten te beoordelen. Tijdens dit toernooi zullen namelijk ook de Belgische menners Felix-Marie Brasseur, Gert Schrijvers en Glenn Geerts hun opwachting maken.

 

Al met al spannende maar mooie vooruitzichten voor de tweede helft van het seizoen 2012!