jelles home
jelles homejelles homejelles home

ARABO'S TOP OP WK!

WM Riesenbeck 2012

 

'Een visitekaartje afgegeven door het span van Jelle's Home'

 

Van 15 t/m 19 augustus nam het vierspan arabofriezen van Jelle’s Home deel aan het wereldkampioenschap vierspan paard in het Duitse Riesenbeck. Een bijzondere ervaring om daar deel te mogen nemen. In het bijzonder vanuit de wetenschap dat het span bestaat uit zeer jonge paarden die nog slechts beschikken over 1 jaar wedstrijdervaring. Daarnaast is ook de selectie voor het Belgische landenteam een mooie extra opsteker!

 

Zoals in Duitsland gebruikelijk is werkelijk alles perfect verzorgd; een prachtige accommodatie, goede voorzieningen, goede trainingsmogelijkheden, een prachtige piste en geweldige -haast overweldigende- hindernissen.

 

Nadat bij de keuring alle paarden wederom de keuring glansrijk doorstaan kan het toernooi echt van start gaan! De start van het evenement is in dit geval de deelname aan de presentaie van de landenteams en individuele rijders. In een zonovergoten piste stellen alle aanspanningen zich op hun mooist voor aan het enthousiaste publiek dat ik grote getalen aanwezig is! Nu kan het toernooi echt beginnen.

 

Door loting is bepaald dat het team op vrijdag mag starten in de dressuur en op zaterdag als eerste deelnemer de marathon mag openen. Met de enorm hoge temperaturen die zijn voorspeld voor zaterdag is dit absoluut geen overbodige luxe!!

 

De dressuur wordt verreden voor wederom een groot publiek. De paarden hebben enigszins last van de enorm hoge temperaturen maar weten de proef toch op een keurige manier te volbrengen. Helaas niet de beste proef van het seizoen zoals ook blijkt uit de jurywaardering 59,87.

 

De marathon start op zaterdagochtend om 10:00u. Als eerste aanspanning komt Sven Stuyck met zijn team rond de klok van 11 uur aan in de eerste hindernis. De hindernissen worden keurig uitgereden en de paarden bewijzen wederom hun enorme progressie van dit seizoen! Bij de finish is de jury zodanig onder de indruk van de frisse wijze waarop de paarden aan de finish aankomen dat zij hiervoor een groot compliment maken. Met een uiteindelijke 19e plaats in de marathon, tussen werkelijk de gehele wereldtop, wordt wederom bewezen dat we hier niet zomaar in de kantlijn meedoen.

 

Het toernooi vliegt voorbij en met de vaardigheidsproef op zondag in een enorme hitte (ca. 39 graden!). Het afgelopen seizoen is al gebleken dat op dit onderdeel de grootste troef ligt van menner en span. Met een foutloos parcours en een minimale tijdsoverschrijding (1.84) draait het span ook hier in de top mee en mag zelfs in de barrage worden gestreden om de overwinning in dit onderdeel. Met een uiteindelijke 7e plaast is het visitekaartje van de arabofriese sportpaarden in de internationale mensport duidelijk afgegeven.

 

De 18e (!) plaats in het eindklassement is een resultaat waar we van te voren enkel van hadden kunnen dromen!

 

Helaas bleek na het wk dat de spanningen tussen Sven’s ouders en de sponsor voor Sven Stuyck reden waren om de samenwerking –na slechts één volledig wedstrijdseizoen(!)- direct na het wk eenzijdig te beëindigen. Wij hebben als Jelle’s home er in de afgelopen anderhalf jaar alles aan gedaan om Sven op alle mogelijke manieren te steunen in het waarmaken van zijn droom. 

 

 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!
 • ARABO'S TOP OP WK!