jelles home
jelles homejelles homejelles home

CAI RIESENBECK

In het eerste weekend van augustus is Riesenbeck het strijdtoneel onder de menners. Met een sterk deelnemersveld wederom een prachtige en uitdagende wedstrijd. Zoals ieder jaar is ook dit jaar alles weer perfect geregeld door de duitste organisatoren.

 

De dressuur levert een mooie proef op welke wordt beloond met een score van 53,98 punten. Helaas geen verbetering van de score in Beekbergen maar toch zeker een score om zeer tevreden mee te zijn. Edouard Simonet ziet uiteindelijk 13 menners voor hem eindigen in dit onderdeel.

 

De marathon in Riesenbeck is altij prachtig! De acht hindernissen worden ook deze keer weer zonder noemenswaardige problemen afgelegd. De paarden doen het super en Edouard weet ze met hulp van de beide grooms ook hier geweldig door de hindernissen te sturen. Sterker nog: hindernis 5 levert zelfs een snelste tijd op voor het vierspan Arabo-friezen! Wat een prachtige prestatie. De 8e plaats in de marathon is er een om trots op te zijn! Eindigen achter grote namen als o.a. Thomas Erikson, Michael Brauchle, Theo Timmerman en Georg von Stein is geen schande!

 

De vaardigheid verloopt prima. De grooms moeten zich stevig vasthouden met deze snelheid en het grote aantal scherpe wendigen. Enkel 1 balletje rolt van de kegels en er is een beetje tijdsoverschreiding. Met 5,22 strafpunten komt het team in dit onderdeel uit op een 17e plaats.  In de einduitslag bezet Edouard Simonet samen met zijn team uiteindelijk een mooie 11e plaats.

 

De wedstrijd wordt gewonnen door de duitse menner Michael Brauchle.

  • CAI RIESENBECK
  • CAI RIESENBECK