jelles home
jelles homejelles homejelles home

CAIO/CAI SAUMUR

Begin juni vond in Saumur de jaarlijks internationale menwedstrijd plaats. Voor Edouard Simonet een mooie gelenheid om zijn span te presenteren in het land waar hij is opgegroeid. Het maakt de wedstrijd voor hem nog een beetje extra bijzonder!

 

 

De dressuur vormt ook hier de start van de wedstrijd. De mooie proef levert een score op van 51,50. Daarmee komt het team uit op een 10e plaats in het 33 menners tellende deelnemersveld binnen de vierspanrubriek. 

 

 

De marathon verloopt  gedurende 7 van de 8 hindernissen zeer voorspoedig. Helaas was er echter ook hindernis 7 die meetelde. Daar ging het enigszins mis. Bij het inrijden van poort a komen de paarden vast te staan en is Edouard genoodzaakt om zijn grooms in te schakelen om zo de paarden weer verder te kunnen laten lopen. Twee grooms aan de grond, kostbare punten én kostbare seconden zijn hier funest voor een topklassering. Met een 17e plaats eindigt het team hier in de middenmoot van het deelnemersveld. Gelet op de omstandigheden toch nog een zeer behoorlijk resultaat. De progressie is er en pech kun je nu eenmaal eens hebben.

 

 

In de afsluitende vaardigheid blijven dit keer de balletjes keurig op hun plek. De minimale tijdsoverschrijding zorgt slechts voor 0.28 strafpunten.

 

 

Het puntentotaal van 166,98 plaatst het team wederom binnen de top 10 van de einduitslag.  Een mooie generale voor Aken!