jelles home
jelles homejelles homejelles home

REGIOKAMPIOENSCHAPPEN 3e pl. TOPSPEED ASWAN/MONIE

KNHS Regiokampioenschap Noord-Brabant 2014

 

 

3e plaats Moniek Gevers met Topspeed Aswan.

 

 

Afgelopen weekend vond in het Brabantse Schijndel (NL) het Regiokampioenschap indoor dressuur 2014 plaats voor de provincie Noord-Brabant. Van 24 t/m 26 januari streden 10-tallen combinaties in de klasse B t/m ZZ licht om de titel van Regiokampioen.

Moniek Gevers kwam in totaal 3 keer in actie tijdens dit weekend. Op vrijdag nam zij met de hengsten Jelle van Jelle’s home en Topspeed Aswan deel, op zaterdag was het de beurt aan merrie Nynke.

 

 

De eerste proef wordt verreden met hengst Jelle van Jelle’s home in de klasse L2. Helaas viel het resultaat (60,67% ,24e plaats) hier wat tegen ten opzichte van de mooie resultaten tijdens de diverse selectiewedstrijden. Een door omstandigheden mindere voorbereiding resulteerde in een proef waarin Jelle verre van het beste kunnen van zichzelf heeft kunnen laten zien. Echter, gelet op de omstandigheden was het resultaat achteraf toch op dit moment reëel. Complimenten voor Moniek die ondanks de omstandigheden er toch voor de volle 100% voor ging. Na ruim 1 jaar vanuit de klasse B nu al als eerste geplaatste van de kring met Jelle mogen starten op de regiokampioenschappen in de klasse L2 is hoe dan ook een prachtige prestatie.

 

 

Later op de avond is het de beurt aan dekhengst Topspeed Aswan. In de klasse L2 is de concurrentie sterk. Maar de proef verloopt beheerst en netjes. De lach op het gezicht van Moniek aan het einde van de proef zegt genoeg. Deze proef liep zoals gehoopt. Met een mooie score van 66,83%. eindigen Moniek en Topspeed Aswan op een prachtige 3e plaats. Een resultaat om trots op te zijn. De huldiging te paard aan het einde van de avond voor een groot publiek is een geweldige afsluiting van de dag.

 

 

Op de tweede dag van de kampioenschappen mag Nynke haar kunnen laten zien. Moniek en Nienke komen uit in de klasse M1. Ook hier is er sprake van een sterk deelnemersveld. De proef met Nynke ziet er verzorgd uit. De uiteindelijke score van 62,67% resulteerd in een mooie11e plaats.  

.

Jelle’s home feliciteerd Moniek met de kwalificatie voor deze kampioenschappen en het uiteindelijke resultaat.