jelles home
jelles homejelles home

Training

De paarden bij Jelle’s home worden vrijwel dagelijks getraind. De training bestaat uit diverse onderdelen die ieder op elkaar aansluiten en zorgen voor een aangenaam en gevarieerd programma voor de paarden.

 

De trainingen bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Aangespannen
  • Zadelwerk
  • Longe met dubbele lijn
  • Pessoa
  • Stapmolen

 

De paarden worden ieder 4 a 5 x per week aangespannen, dit kan zijn in enkel- en/of twee/vierspan. Deze trainingen hebben ten doel om van de paarden zoveel mogelijk een eenheid te maken en ze optimaal te laten gehoorzamen. Door te trainen in wisselende samenstelling en de paarden ook in het span telkens op een andere plaats (link / rechts) op te stellen wordt geprobeerd de paarden zo recht mogelijk richten. Elk spanpaard wordt op verschillende plaatsen in het span getraind (link/rechts, voor/achter). Enerzijds om de paarden fris te houden en anderzijds om ze voldoende variatie aan te bieden. Daarnaast worden ze op deze manier multifunctioneel inzetbaar op elke plaats in het 4-span. Uiteraard wordt voor de wedstrijd de meest optimale combinatie gekozen.

 

De trainingen zijn vooral dressuurmatig maar er wordt ook veel aandacht geschonken aan de conditie van paarden. Naast een eigen dressuurveld (100x40) beschikt de stoeterij over een trainingsveld waar dagelijks wordt getraind en op een ontspannen manier de paarden vertrouwd worden gemaakt met de waterbak, marathonhindernissen, de brug en het vaardigheidsparcours. De nabijgelegen bossen zijn perfect geschikt voor uitgebreide conditieritten.

 

Naast het aangespannen rijden wordt ook aandacht besteed aan het onder het zadel rijden van de paarden. Met de longe en pessoa wordt vooral gewerkt aan de nageeflijkheid en buiging van de paarden. De stapmolen tenslotte is met name van belang voor de spieropbouw.